Starostwo Biała Waka
Starostwo Biała Waka
Naujienų kalendorius
2024 m. balandžio mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Kov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Naujienlaiškio prenumerata
Susisiekite su seniūnu
Partneriai
Partneriai

Naujos pusiau požeminės atliekų surinkimo aikštelės!

Baltojoje Vokėje renovuojant daugiabučių namų kvartalą buvo įrengtos 5 naujos pusiau požeminės atliekų surinkimo aikštelės. Siekiant pagerinti komunalinių atliekų tvarkymo sistemą ir miesto estetinį vaizdą, vietoj senų antžeminių konteinerių, skirtų komunalinių atliekų surinkimui, buvo įrengtos modernios, pagal šiuolaikiškas technologijas pagamintos pusiau požeminių komunalinių atliekų surinkimo konteinerių aikštelės. Kiekvienoje iš jų yra įrengta po keturis konteinerius atliekų rūšiavimui.

 

 

 

 

 

 

 

Skirtingai negu antžeminiuose konteineriuose, šių konteinerių nepasieks valkataujantys gyvūnai, todėl aplinka šalia tokių konteinerių visada turėtų būti tvarkinga. Be to, po žeme esančios šiukšlės, skirtingai nei paprastuose konteineriuose, neskleis blogo kvapo. Specialistų teigimu, į požeminius konteinerius nepatenka deguonis, todėl bus išvengta įprastuose konteineriuose pasitaikančių gaisrų.

Taip pat planuojama gražinti konteinerių aikšteles, jas planuojama apželdinti – aplink jas pasodinti tujas. Aikštelių apželdinimo tikslas – gerinti estetinį miesto vaizdą.

Baltosios Vokės seniūnija ragina gyventojus rūšiuoti šiukšles, nes metant nerūšiuotas šiukšles gyventojai bus baudžiami. Taip pat gyventojai yra raginami stebėti aikšteles ir informuoti Viešosios tvarkos skyrių apie piktybiškai besielgiančius asmenis.

Kol kas gyventojai raginami  naudotis senais atliekų surinkimo konteineriais ir nemesti atliekų į naujas talpas, nes jos dar neaptarnaujamos. Planuojama, kad senieji konteineriai iškeliaus iš miesto  lapkričio mėn.